2014. február 20., csütörtök

12.Fejezet

Azt érzem, hogy kicsit elaposult a blogon a hangulat. Tudom, hogy az előző rész nem lett a legtartalmasabb, de egyszerűen nem tehetek róla. Kicsit elszámoltam magamat, és nem a mostani résszel kezd izgalmasabbá válni a sztori hanem a következővel. Bocsi mindenkinek. Remélem tetszeni fog a rész. Pansy Graham <3
________________________________________________________________________
A felkészítő csapat gondosan dolgozik a sminkemen úgy, ahogy Cinna meghagyta nekik. Ne sminkeljenek túl és hagyják meg a kislányos arcomat. Ezt kikérem magamnak! Nincsen kislányos arcom! Na, jó egy kicsit, de nem annyira. A ruhámról még semmit sem tudok, Venia annyira vigyorogva fecseg róla, hogy biztosan valami nagyon szép lesz. Ahhoz képest, hogy Cinna, azt mondta ne sminkeljenek, túl elég sok pamacs ugrál az arcomon és nagyon erősen kell csukva tartanom a szememet. A sminkes ecsetek csikizik az arcom minden egyes porcikáját és emiatt fel is kell kuncognom.
- Rendben. Nyisd ki a szemed. – szólal meg halk és finom hangon Octavia. Pislogok párat és kinyitom a szememet. Egy szempillaspirál kezdi kihúzni a szememet és igen ez is csikizi a szememet. Venia kifesti a körmömet valami szép színnel és a mutató ujjamra tesz egy kis követ. – Készen is vagy, Selah! – mosolyog Octavia és elém tesz egy tükröt. Legalább három centit nőtt a szempillám, de nagyon szép. A szemem fehérre van kifestve és apróbb világos piros pöttyök vannak beletéve. Az arcom enyhe pírban fürdik és a szám csak halványan csillogó rózsaszín szájfénnyel van kikenve.
- Ez gyönyörű. Köszönöm szépen. – nézek a felkészítő csapatomra. Egytől-egyig mosolyognak, majd elkezdik megcsinálni a hajamat. Egy ponton a fejem jobb oldalán csinálnak bele egy fonást és lefújják csillámosító sparyel. A frufrumat kifésülik a szememből, hogy lássak. Mivel szerintük nagyon szép göndör a hajam úgy hagyják, és egy hajpántot tesznek még a hajamba. A fonás előre lóg és hozzá érintem a kezemet. Szépnek érzem magamat és még meg sem kaptam a ruhámat. Ezt, ahogy kigondolom Cinna belép a helyiségbe és kiküldi a felkészítő csapatot. Egy ruhazsákot tart a kezében. Nem túl nagy, de nem is túl kicsi. Lehúzza a cipzárt és kivesz belőle egy fehér ruhát. Csak fél pántja van a jobb oldalon. A másik oldalon nincsen semmi. Derékig szűk, de onnantól egészen a térdemig bővül. Egészen hasonlít egy menyasszonyi ruhához, de mégsem. Bár a ruha habos mégsem menyasszonyi ruha. Mivel tele van rakva alig észrevehető égőkkel. Cinna belebújtat a ruhába és megigazítja.
- Katniss azt mondta, hogyha magas sarkút adok, rád kinyír. – forgatja meg a szemét Cinna és elővesz egy pár szandált. A bokámnál csatos és tényleg nagyon lapos. – Ezért olyan cipőt választottam, ami nem magas, de nagyon csinos. – mondja, azzal lehajol és felcsatolja a lábamra a szandált. Megállok az egészalakos tükör előtt és szemügyre veszem magamat benne. Szépnek érzem magamat, azt hiszem életemben először. Odahajolok, hogy meg tudjam ölelni a stylistomat, de a ruha éppen annyira engedi, hogy átkarolhassam a nyakát.
- Nagyon szép ez a ruha. – suttogom magamat nézve.
- És még nem is tudod, hogy mit tud! – kacsint rám Cinna és kilépünk a szobából. Beszállunk a liftbe és elindulunk a Kiképzőközpontba. A Kiképzőközpont lesz a következő egy hétben az „otthonom”. A gyomrom görcsbe rándul a gondolattól, hogy pár perc és találkozok a többi kiválasztottal. Akik már két héten belül halottak lesznek. Lehet, hogy két héten belül már én is halott leszek. A szívem a fülemben kezd dobolni és megszűnteti a körülöttem levő tömeget. Csak a szívem egyeletlen dobogását hallom és semmi mást. Nem akar elmúlni pedig el, kéne, mert idő közben megérkezünk a szekerekhez. Katniss, Peeta, Haymitch és Effie már elfoglalták a helyüket. A szekérnél már ott áll Greg és Portia. Portia félelmetesen sok színbe öltözött nőszemély. Egészen kitűnik a sok egyszerű ember közül. Greg Hosszú fekete nadrágot és fehér inget visel. Neki is ki vannak rakva izzókkal a ruhái. Szőke haja le van simítva és most még a kelleténél is jobban csillognak kék szemei.
- Csini a ruhád, Sel. – és már megint így szólított. Az arcom azonnal lángba borul és hagyom, hogy Cinna segítsen felszállni a szekérre. A kezembe nyom egy kis távirányítót.
- Nyomd meg, ha a közepe felé jártok. – mondja. A kezembe zárom a kütyüt és bólintok. A tízes kocsi elindul, ami azt jelenti, hogy nem sokára a miénk következik. – Fogd meg a kezét! – kiabálja Cinna és tudom, hogy a szavait nem csak nekem intézte. Greg először rám néz, aztán a kezemre. Én is a kezemre szegezem a tekintetemet és nyelek egy hatalmasat. Greg gyorsabban cselekszik nálam és rákulcsolja az ujjait az enyémre. Ismét csak vörösebb leszek és próbálom a pirosítóra fogni, de ez nem teljesen igaz. Kigördül előttünk a tizenegyes körzet kocsija és a miénk is pillanatokon belül elindul. A közönség ujjong, ahogy megpillantják a kocsinkat. A jobb vállam felett visszapillantok és látom, hogy bezáródik az ajtó. Megszorítom Greg kezét, és a furcsa teremtmények között a mentoromat keresem. Hiába. Katnisst nem látom sehol. Azon kapom magamat, hogy már közeledünk a közepe felé.
- Készen állsz? – fordulok Greg felé. Határozottan bólint, mire lenyomom a gombot.

5 megjegyzés:

  1. Szia :) Jó lett ez a rész is, kíváncsi vagyok már a következő részre és főleg majd az ellenfelekre. :)) Folytasd hamar!
    xx

    VálaszTörlés
  2. Fúha, ez a ruha nagyon tetszik, én is nagyon szívesen viselnék ilyet. Kíváncsi vagyok, mi is lesz azokkal az égőkkel és gombokkal, jól félbehagytad itt a végén :D Jó fejezet volt, és már nagyon várom a kövit! Ja és igaz már mondtam, de ez a dizi nagyon szép :D ;)
    Clovely <3 (J

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi Clove a komit meg, hogy tetszik a dizi háát igen félbehagytam a következő remélem hogy tetszeni fog :)

      Törlés
  3. Bocsi, az a (J a végén véletlen volt :D Jaa és Greg......ő sem nézhetett ki rosszul ;)

    VálaszTörlés