2014. február 22., szombat

13.Fejezet

Nos, köszönöm Clove és Johanna kommentjét. Megmelengették a szívemet <3. Na ettől a résztől fog végleg beindulni a történet. Remélem tetszeni fog nektek. Előre szólok, hogy Selah és Greg ruhája nagyon hasonlít Katniss és Peeta ruhájához, amit a Nagy Mészátláson viseltek. Remélem kellőn megfogtok lepődni a részen. Nem is húzom itt az időt. Jó olvasást! Újboli Reni Everdeen :)
_____________________________________________________________________________
A ruhám sercegni kezd és az izzók fentről lefelé egyesével felvillannak. Fent még egész halványan világít, de, ahogy közeledik a vége felé egyre erőteljesebb lesz a színe. Mintha szikráznánk. Nem jut eszembe tökéletes hasonlat, vagyis, de. Egy égő gyertya. Szikrák vagyunk. Felemelem a fejemet és akaratlanul is, de Greg felé fordulok. A szemében tükröződik a ruhám villogása és elmosolyodik. Szabad kezét az állam alá simítja, majd lehajol. A szája súrolja az enyémet. Kővé dermedek, amikor megcsókol. Mögöttem hangosabb lesz a tömeg, és nem tehetek ellene semmit. Nem is tudom mióta vártam már erre a pillanatra. Greg finoman csókol, én meg nyugisan viszonzom azt. A felismerés villámként hasít belém. Állj meg Selah! Mit csinálsz? A csókunk olyan gyorsan ér véget, mint, ahogy elkezdődött. Hogy képzeli ezt? Mi az, hogy csak egész egyszerűen megcsókol? Nem vagyok, zavarban csak kínosan érzem magamat, hogy olyas valakivel csókolóztam először, aki ezt nem is akarta. Aki csak a támogatók miatt csinálta az egészet. Kedvem támadt most felpofozni, de az újonnan szerzett támogatóinkat nem szívesen üldözném el. A lovak lassítanak és megállnak a köröndön. Nem fordulok Greg felé még csak azért sem. Tudja meg, hogy milyen érzés, ha nem kaphatja meg, amit akar! Snow elnök megjelenik az erkélyén és mesterkélt mosollyal végig néz a kiválasztottakon. Elmondja a beszédét és úgy tesz, mintha nagyra tartaná a jelenlétünket. Ez nincs így! Már alig várja, hogy az arénában viadal címszó alatt legyilkoljuk egymást. Résnyire húzom a szememet és elfordítom a tekintetemet az elnökről. A beszéde után a lovak elindulnak vissza a Kiképzőközpontba. A kezem mocorogni kezd Greg kezében. A lovak éppen befutnak a Kiképzőközpontba, amikor sikerül kirángatnom a kezemet az övé közül.
- Mi bajod van? – kérdezi, és nagyon úgy tűnik, hogy felháborodott. Leugrik a szekérről, és nekem is segíteni akar, de ellököm a kezét. Belekapaszkodok a kocsi szélébe és kifinomult mozdulatokkal leugrom róla. Greg hitetlenül felnevet és félre néz. Portia és Cinna közelednek felénk. A hall zúgolódik a kiválasztottak és stylistjaik hangjától. Mind megdicsérik őket, és büszkén vállalják fel, hogy ők voltak a ruháik tervezői.
- Nagyszerűek voltatok! Egyszerűen mesések. – lépnek mellénk a mi stílustanácsadóink. Idegességemben egy göndör hajtinccsel kezdek babrálni, és csak motyogok valamit, ami hasonlít a köszönömhöz. Cinna összehúzza a szemöldökét és úgy néz rám. Kicsit közelebb hajol, és a fülembe súg úgy, hogy csak én hallhassam.
- Baj van? – suttogja. Alig észrevehetően bólintok egyet, de legyintek, hogy ne kérdezősködjön róla. Cinna veszi a célzást, és tereli a témát. A liftekhez megyünk, és egyszerre szállunk be mindannyian. Portia benyomja a tizenkettes gombot, és a lift száguldani kezd felfelé. Minden körzetnek saját emelete van. Ezért is könnyű nem eltéveszteni, hogy hányadik emeletre kell mennünk. Mivel mi a tizenkettedik körzetből jöttünk ezért miénk a tető lakosztály. A fények váltakoznak minden egyes emeletnél, és kezd megfagyni a levegő. Háttal neki dőlök a hideg üvegnek és tudomást sem veszek a jelenlévőkről. Én szállok ki elsőként a liftből. Szívem szerint egyből megkeresném a szobámat, de mivel szembe találom magamat a többiekkel, ezt nem teszem meg.
- Csodásak! Nagyon, nagyon jók voltatok! – ugrándozik Effie Trinket és egy nagy vörös rúzsfoltot hagy az arcomon. – És az a csók. – csettint, mire idegesen megforgatom a szememet. Haymitch kinyújtja a kezét és gratulál. Katniss elmosolyodik és magához ölel.
- Beszélnünk kell. – suttogom a fülébe. Katniss elhúzódik és bólint egyet. Megfogja a kezemet és elhúz a többiektől. Beszállunk a liftbe és elindulunk felfelé. Nem tudom, hogy hova megyünk, de legalább nem leszünk a többiek közelében. Nem megyünk sokat csak egy villanást látok, amikor felérkezünk. A levegő beletúr a hajamba és felborzolja azt. A tetőn vagyunk. Elmosolyodok, és a széléhez megyek a párkánynak. A tenyeremmel felemelem magamat és előre hajolok. Csodálkozok, hogy Katniss nem rohan azonnal oda hozzám, hogy visszarántson. Amint kiér, az arcom valami erő fogja és visszadob. Katniss visszahúz és megtámasztja a könyökét a párkányon.
- A csók? – kérdezi, és az arcán különböző érzelmek haladnak át. Megadóan bólintok és a kezemmel végig simítom a párkányt. Remélem, hogy itt nem hallják, hogy mit beszélünk, mert abból biztosan nagy botrány lenne.
- Én nem akarom a szerelmespárt játszani. – nyögöm ki pár pillanaton belül. – Mert én nem szeretnék úgy együtt lenni vele, hogy a támogatók miatt. – mondom és abban a pillanatban eltörik a mécses. Katnissből kiszakad egy szaggatott és hosszú sóhaj.
- A csók miatt nincs más választásod. Meg kell mutatnod, hogy szereted, mert, ha nem egy támogatód sem lesz. – rázza meg a fejét. Mintha szomorú lenne. Mint, akkor este a vonaton. De, hát az tegnap volt!
- Tudom, de vagy én, vagy ő, vagy mindketten meghalunk. – nyögök fel és letörlöm a könnyeimet. Én ezt nem akarom. Nem akarom, hogy meghaljon, se ő, se én. Katniss erőteljesen megrázza a vállamat.
- Térj észhez Selah! Jelenleg ez az egyetlen esély, hogy túléld a viadalt! – igaza van. Túlságosan is igaza van. Megtörlöm az arcomat, hogy ne látszódjon a sírásom nyoma se. Életben akarok maradni? Nem tudom. De, ha életben akarok maradni, muszáj a mentoromra hallgatnom. Én és Greg szerelmesek vagyunk egymásba, és meg akarjuk nyerni a 75. Éhezők Viadalát. Ketten.           

4 megjegyzés:

  1. Úristen nem hiszem el! A csókos jelenet meg minden, egyszerűen fantasztikus volt!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Wooooow....... ez megdöbbentett..... nagyon, nagyon..... egyetértek Vivivel ez nem volt semmi :D

    VálaszTörlés