2014. március 2., vasárnap

17.Fejezet

Nincs is különösebb hozzáfűzni valóm a részhez. Köszönöm a kommenteket és pipákat. Ma még hozni fogok egy bejegyzést a megszavazott novella-versenyről. Jó olvasást! Reni Everdeen <3
_________________________________________________________________________
A reggeli egy kör alakú csokival leöntött valami. A villámmal egy ideig böködöm, de Katniss rám szól, hogy lássak hozzá. Levágok egy darabot, és feltűzöm a villámra. Beleteszem a számba, és alaposan megrágom. Katniss a reakciómat lesi, és az orra alatt vigyorog. Egész finom. És bár tudnám a nevét ennek a csodának.
- Palacsinta. – mondja Katniss. Elkerekedik a szemem, és elgondolkodom azon, hogy Katniss talán gondolatolvasó. – A kérdő tekinteted miatt mondtam. – védekezik. És megint. Mintha mindig tudná, hogy mire gondolok. Tovább eszem a palacsintának nevezett édességet. Közben mocorgás hallatszódik a szobák felől. Néhány perccel később megjelenik Peeta.
- Eltűntél. Kerestelek, mert… - hallom Peeta hangját. Minden bizonnyal a barátnőjének intézte a szavait, de elharapta a mondatot. – Szia Selah! – borzolja fel szőke haját. Intek neki egyet, és rájövök, hogy ez elég furán nézhetett ki, mert a villa a kezemben volt. Szépen lassan gyülekezni kezdenek a csapat tagjai. A kiképzés tízkor kezdődik. És ha jól gondolom most olyan nyolc óra, és kilenc között lehet nagyjából. Az asztalhoz megyek, hogy ne tűnjek bunkónak. Leülök az egyik székre és ott folytatom a reggelimet. A palacsinta hamar elfogy a tányéromról, ezért a további választék között kezdek keresgélni. Egy zsemlének kinéző pék sütit veszek le a kis háromemeletes izéről, és megkenem vajjal. Teszek bele egy pár szem felvágottat, hogy ne legyen üres, és azonnal neki látok a gyomrom megtöltésének. A csevegés a közelgő kiképzésről szól. Haymitch azt ecseteli, hogy együtt kéne mutatkoznunk, hogy mindenki elhiggye, hogy mi igenis egy pár vagyunk. A gyomrom elszorul az egy pár szó hallatán.
- És akkor nem is kérdéses, hogy együtt fogtok készülni. – fuldokolni kezdek. Nem! Erről kizárólag én szeretnék dönteni. Az asztal elcsendesül, míg én vörös arccal a mellkasomat ütögetem. Katniss rácsap a hátamra, amitől jobban leszek. Köhögök, még egy párat utána tagadólag megrázom a fejemet. Hogy nyomatékosítsam az ellenszenvemet még az ujjamat is felemelem és párszor megrázom.
- Kizárt! Egyedül akarok készülni! – mondom, de a hangom elcsuklik. És most nem azért, mert sírhatnékom van, hanem azért, mert tiltakozom, és azért, mert éppen fuldoklom. Katniss megérinti a karomat, de ellököm. – Legalább te érts meg! – nézek rá. Katniss nyel egyet, és Haymitch felé fordul.
- Hagy készüljön egyedül. Talán az is megfelel, ha néha együtt vagytok. Egy két csók, és elhiszik, hogy egy pár vagytok. – vesz védelembe Katniss. Kicsit megnyugszom, amikor Haymitch belemegy a dologba. Mivel teljesen elmegy az étvágyam, és idegesít Greg folyamatos kérdő pillantása felállok az asztaltól, és a szobámba megyek. Beállok a zuhany alá, és folyamatosan engedem magamra a vizet. Anyu altatóját dúdolom, és közben megpróbálom lemosni magamról az izzadságot. Beletekerem magamat egy törölközőbe, és kimegyek a szobámba. Egy kisebb sikoly hagyja el a számat, amikor meglátom, hogy egy alak ül az ágyamon.
- Cinna! – ugrok meg, miután rájövök, hogy csak a stílustanácsadóm ül az ágyon. – Hogy kerülsz ide? – simítom ki a szememből a hajamat. Cinna rám mosolyog, és egy csomagot nyújt felém.
- Snow elnök utasítása szerint mindenkinek ezt a kezeslábast kell viselnie. – magyarázza. A kezembe fogom a csomagot, és óvatosan szétnyitom. Kihajtogatom a kezeslábast, és félrebillent fejjel bámulni kezdem. Szürke. Pont az én méretem, és a tizenkettes szám van bele varrva. Megfordítom, és feltűnik, hogy a hátára rá van varrva a nevem. Összehúzom a szememet. Ez meg, hogy? – Ne, ijedj meg! Minden kiválasztottnak rajta van a neve. – ezzel nem nyugtatott meg. Lehet, hogy már előre el volt tervezve, hogy a nevünk rá kerül? Mindegy is. Ezen nem kellene filóznom.
- Köszönöm. – ölelem át gyorsan Cinnát. Cinna mosolyogva legyint, egyet majd elmegy. Talán ő a legnormálisabb ember eddig, akivel a Kapitóliumban találkoztam. Tiszta fehérneműt veszek, és belebújok a kezeslábasba. Felveszi a testem anyagát, és a tükörben látom, hogy a hátamon egész szépen kirajzolódik a betűk körvonala. A hajamat szoros copfba fogom. Sőt még a frufrumat, is eltüntetem, hogy ne lógjon, a szemembe mondjuk késdobálás közben. A szekrényben találok egy kényelmes edző cipőt, amibe azonnal bele is bújok. A szekrényen az óra háromnegyed tízet mutat. Itt az ideje a kiképzésnek!

4 megjegyzés:

  1. Szia :)
    Ez a fejezet is nagyon jó lett, már nagyon kíváncsi vagyok az ellenfelekre. :D Meg azokra a szálakra, amiket az elején sejtettél.. :)) Ú, folytasd hamar! :))
    xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy írtál nagyon jól esik. Hát az ellenfelek érdekesek lesznek :) és remélem tetszeni fognak :D Kedden jön a következő

      Törlés
  2. Ez a fejezet is nagyon tetszett. Az előzőhez nem írtam, szóval ide írom, hogy nagyon tetszett amikor bemutattad Prim és Selah kapcsolatát, tényleg nagyon jó barátnők lehetnek. :) De viszont szegény Katniss, megértem, hogy közel került Selahhoz, és így nehezebb mentorálnia. Még mindig teljesen egyetértek a főszereplővel, hogy kicsit zavart Greg miatt, de már nagyon fúrja az oldalamat a kíváncsiság, hogy mi lesz a Kiképzésen, milyenek a többiek, fog e szövetséget kötni? Szóval gyorsan, gyorsan hozd a kövit :) És mégegyszer köszi a blogom kialakításáért ;)
    Clove <33

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett és hát Prim és Selah kapcsolata tényleg nagyon jó és nagyon jó barátnők <3 Katnisst pedig direkt ilyenre terveztem, meg, hogy Selah és ő jóban legyenek. Greg pedig... úgy is tudod :) A kiképzést meg remélem szeretni fogod. Kedden jön a következő és a blogátalakítást pedig mégegyszer szívesen <333

      Törlés